Καρτέλα πρόσθετες λειτουργίες

Η καρτέλα Πρόσθετες λειτουργίες επιτρέπει την επιλογή των πρόσθετων λειτουργιών (δηλ. των δεσμών), και το σημείο έναρξης αυτών, γεγονός το οποίο στη συνέχεια, επιτρέπει την προσαρμογή των osgi.bundles και των ιδιοτήτων συστήματος osgi.bundles.defaultStartLevel με τις οποίες θα εκτελεστούν οι ρυθμίσεις εκκίνησης.

Πρόσθετες λειτουργίες Equinox

 

Προεπιλεγμένο επίπεδο έναρξης

Ένα επίπεδο έναρξης είναι ένας θετικός ακέραιος αριθμός που καταγράφει το προεπιλεγμένο επίπεδο έναρξης OSGi, στο οποίο θα εκτελεστεί μια δέσμη. Το Προεπιλεγμένο επίπεδο έναρξης, το οποίο έχει αποδοθεί σε όλες τις επιλεγμένες δέσμες, έχει αρχικά ρυθμιστεί στο 4. Αυτή η κύρια ρύθμιση, μπορεί να αλλαχθεί απευθείας, ώστε να τροποποιηθεί το επίπεδο έναρξης των δεσμών μαζικά, ή μπορεί να αντικατασταθεί ξεχωριστά από δέσμη σε δέσμη.

 

Προεπιλεγμένη κατάσταση έναρξης

Η κατάσταση έναρξης, υποδηλώνει στο πλαίσιο, εάν η δέσμη θα πρέπει να σημειωθεί ως ενεργή, μετά την εγκατάστασή της. Εάν η τιμή (προεπιλογής) είναι true, η δέσμη θα ξεκινά όταν πραγματοποιεί εκκίνηση το πλαίσιο. Η Αυτόματη έναρξη πρόσθετης λειτουργίας αποτελεί μια κύρια ρύθμιση, ή οποία εφαρμόζεται σε όλες τις επιλεγμένες δέσμες μαζικά, αλλά μπορεί να αντικατασταθεί ξεχωριστά, από δέσμη σε δέσμη.

 

Επιλογή δέσμης

Οι δέσμες προς εγκατάσταση στο πλαίσιο, κατά την έναρξη, πρέπει να έχουν επιλεγεί ρητά σε αυτή τη σελίδα. Από προεπιλογή, η δέσμη θα αντιστοιχιστεί στο προεπιλεγμένο επίπεδο έναρξης, και την προεπιλεγμένη κατάσταση έναρξης, αλλά οι τιμές αυτές μπορεί να αντικατασταθούν ξεχωριστά, ανά δέσμη, με την επιλογή της συγκεκριμένης δέσμης, και την τροποποίηση του επιπέδου έναρξης και της κατάστασης σε ισχύ.

Υπάρχουν διάφορα διαθέσιμα κουμπιά που προσφέρουν βοήθεια για την επιλογή των πρόσθετων λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένου ενός κουμπιού Προσθήκη απαιτούμενων πρόσθετων λειτουργιών. Το κουμπί Προσθήκη απαιτούμενων πρόσθετων λειτουργιών θα πρέπει να χρησιμοποιείται συχνά, για να εξασφαλιστεί ότι το υποσύνολο των πρόσθετων λειτουργιών που έχετε επιλέξει είναι πλήρες.

Σημειώστε, ότι εάν η δέσμη του χώρου εργασίας έχει την ίδια ταυτότητα με τη δέσμη προορισμού, η δέσμη του χώρου εργασίας αντικαθιστά τη δέσμη προορισμού. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να αντικατασταθεί με αποεπιλογή της δέσμης χώρου εργασίας και επιλογή της δέσμης προορισμού.

 

Επικύρωση συνόλου πρόσθετων λειτουργιών

Η λειτουργία Επικύρωση συνόλου πρόσθετων λειτουργιών η οποία μπορεί να κληθεί, από το κουμπί που εντοπίζεται στην κάτω δεξιά γωνία στην καρτέλα Πρόσθετες λειτουργίες, αναλύει το επιλεγμένο σύνολο πρόσθετων λειτουργιών, ώστε να βρεθούν τυχόν προβλήματα κατά την εκκίνηση. Για παράδειγμα, εξαρτήσεις που απουσιάζουν, μη ικανοποιημένα περιβάλλοντα εκτέλεσης, μη συμβατά φίλτρα πλατφόρμας, είναι ορισμένα από τα πιθανά προβλήματα τα οποία μπορεί να εμποδίσουν την εκτέλεση μιας πρόσθετης λειτουργίας.

Ενεργοποιώντας την επιλογή Αυτόματη επικύρωση εξαρτήσεων πρόσθετης λειτουργίας πριν από την εκκίνηση το PDE θα εκτελέσει τη συνάρτηση Επικύρωση ομάδας πρόσθετης λειτουργίας πριν από κάθε εκκίνηση. Εάν εντοπισθούν προβλήματα, θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο διαλόγου που παρουσιάζει το σφάλμα, για να το εξετάσετε, ενώ υπάρχει η επιλογή να συνεχίσετε με την εκκίνηση χωρίς επιδιόρθωση του προβλήματος, ή ακύρωση της εκκίνησης για επιδιόρθωση. Διαφορετικά, εάν δεν έχουν εντοπισθεί προβλήματα, η εκκίνηση συνεχίζει κανονικά.