Οι πρόσθετες λειτουργίες μπορούν να προσθέσουν τα δικά τους σύνολα ενεργειών, προβολές και συντομεύσεις σε υπάρχουσες προοπτικές συνεισφέροντας στο σημείο επέκτασης org.eclipse.ui.perspectiveExtensions.
Οι συνεισφορές που καθορίζονται για νέες προοπτικές (σύνολα ενεργειών, καταχωρήσεις οδηγών, διάταξη προβολών, συντομεύσεις προβολών και προοπτικών) μπορούν επίσης να παρασχεθούν και σε μια υπάρχουσα προοπτική. Μια σημαντική διαφορά είναι ότι αυτές οι συνεισφορές προσδιορίζονται στη μορφοποίηση plugin.xml αντί της ρύθμισής τους σε μια IPageLayout.
Η ακόλουθη μορφοποίηση εμφανίζει πώς το JDT επεκτείνει την προοπτική εντοπισμού και διόρθωσης σφαλμάτων της πλατφόρμας.
<extension point="org.eclipse.ui.perspectiveExtensions"> <perspectiveExtension targetID="org.eclipse.debug.ui.DebugPerspective"> <actionSet id="org.eclipse.jdt.debug.ui.JDTDebugActionSet"/> <view id="org.eclipse.jdt.debug.ui.DisplayView" relative="org.eclipse.debug.ui.ExpressionView" relationship="stack"/> <view id="org.eclipse.jdt.ui.PackageExplorer" relative="org.eclipse.debug.ui.DebugView" relationship="stack" visible="false"/> <view id="org.eclipse.jdt.ui.TypeHierarchy" relative="org.eclipse.debug.ui.DebugView" relationship="stack" visible="false"/> <view id="org.eclipse.search.SearchResultView" relative="org.eclipse.debug.ui.ConsoleView" relationship="stack" visible="false"/> <viewShortcut id="org.eclipse.jdt.debug.ui.DisplayView"/> </perspectiveExtension> </extension>
Η targetID είναι η ταυτότητα της προοπτικής στην οποία η πρόσθετη λειτουργία συνεισφέρει νέα συμπεριφορά. Η παράμετρος actionSet καθορίζει την ταυτότητα ενός προηγούμενα δηλωμένου συνόλου ενεργειών που πρέπει να προστεθεί στην προοπτική προορισμού. Αυτή η μορφοποίηση είναι ανάλογη με τη χρήση της IPageLayout.addActionSet στη IPerspectiveFactory.
Η συνεισφορά μιας προβολής σε μια προοπτική εμπλέκεται λίγο περισσότερο, εφόσον πρέπει να δηλωθούν οι πληροφορίες διάταξης της σελίδας προοπτικής . Το γνώρισμα visible ελέγχει εάν η προβολή από συνεισφορά είναι αρχικά ορατή όταν είναι ανοικτή η προοπτική. Επιπλέον της παροχής της ταυτότητας της προβολής από συνεισφορά, η ταυτότητα μιας προβολής που υπάρχει ήδη στην προοπτική ( η προβολή relative) πρέπει να προσδιοριστεί ως σημείο αναφοράς για την τοποθέτηση της νέας προβολής. Η παράμετρος relationship προσδιορίζει τη σχέση διάταξης μεταξύ της νέας προβολής και της προβολής relative.
Ο προσδιορισμός μιας perspectiveShortcut υποδεικνύει ότι μια άλλη
προοπτική (που προσδιορίζεται από την ταυτότητα) πρέπει να προστεθεί στο
μενού
Παράθυρο> Άνοιγμα προοπτικής...
της προοπτικής προορισμού. Αυτή η μορφοποίηση είναι ανάλογη με την κλήση της IPageLayout.addPerspectiveShortcut στον αρχικό ορισμό της προοπτικής στην IPerspectiveFactory. Οι πρόσθετες λειτουργίες μπορούν επίσης να προσθέσουν συντομεύσεις προβολών και οδηγών δημιουργίας με παρόμοιο τρόπο.
Μπορείτε επίσης να καθορίσετε μία ή περισσότερες προβολές ως έγκυρη showInPart. Οι προβολές πρέπει να προσδιορίζονται από την ταυτότητα που χρησιμοποιείται στη συνεισφορά επέκτασής τους org.eclipse.ui.views. Αυτό ελέγχει ποιες προβολές είναι διαθέσιμες ως προορισμοί στο μενού Πλοήγηση > Εμφάνιση σε. Η δυνατότητα προσδιορισμού μιας προβολής "εμφάνιση σε" στη μορφοποίηση επέκτασης σας επιτρέπει να προσθέσετε τις προβολές που μόλις συνεισφέρθηκαν ως προορισμούς στα μενού "Εμφάνιση σε" άλλης προοπτικής. Δείτε Σύνδεση προβολών και λειτουργιών επεξεργασίας για περισσότερες πληροφορίες για τα μενού "Εμφάνιση σε."
Δείτε org.eclipse.ui.perspectiveExtensions για πλήρη ορισμό του σημείου επέκτασης.