Σελίδες προτιμήσεων

org.eclipse.ui.preferencePages

Ο πάγκος εργασίας παρέχει ένα κοινό πλαίσιο διαλόγου για προτιμήσεις. Σκοπος αυτού του σημείου επέκτασης είναι να επιτρέπει στις πρόσθετες λειτουργίες την προσθήκη σελίδων στο πλαίσιο διαλόγου προτιμήσεων. Όταν ανοίγει το πλαίσιο διαλόγου προτιμήσεων (η εκκίνηση γίνεται από τη γραμμή του μενού), οι σελίδες που εισάγονται με αυτόν τον τρόπο θα προστεθούν στο πλαίσιο διαλόγου.

Το πλαίσιο διαλόγου των προτιμήσεων υποστηρίζει την ιεραρχική ομαδοποίηση των σελίδων. Για το λόγο αυτό, μια σελίδα μπορεί προαιρετικά να ορίζει ένα γνώρισμα category. Το γνώρισμα αυτό συμβολίζει μια διαδρομή που αποτελείται από ταυτότητες γονικών σελίδων που διαχωρίζονται με "/". Αν αφαιρεθεί αυτό το γνώρισμα ή δεν είναι δυνατή η εύρεση κάποιου γονικού κόμβου στη διαδρομή, η σελίδα θα προστεθεί στο κεντρικό επίπεδο.

<!ELEMENT extension (page*)>

<!ATTLIST extension

point CDATA #REQUIRED

id    CDATA #IMPLIED

name  CDATA #IMPLIED>


<!ELEMENT page (keywordReference*)>

<!ATTLIST page

id       CDATA #REQUIRED

name     CDATA #REQUIRED

class    CDATA #REQUIRED

category CDATA #IMPLIED>


<!ELEMENT keywordReference EMPTY>

<!ATTLIST keywordReference

id CDATA #REQUIRED>

ΜΙα παραπομπή σε λέξι κλειδί που γίνεται από μια σελίδα προτιμήσεων. Ανατρέξτε στο σημείο επέκτασης για τις λέξεις-κλειδιά.



Ακολουθεί ένα παράδειγμα του σημείου επέκτασης προτιμήσεων:

   

<extension point=

"org.eclipse.ui.preferencePages"

>

<page id=

"com.xyz.prefpage1"

name=

"XYZ"

class=

"com.xyz.prefpages.PrefPage1"

>

<keywordReference id=

"xyz.Keyword"

/>

</page>

<page id=

"com.xyz.prefpage2"

name=

"Keyboard Settings"

class=

"com.xyz.prefpages.PrefPage2"

category=

"com.xyz.prefpage1"

>

</page>

</extension>

Η τιμή της κλάσης γνωρίσματος πρέπει να αναπαριστά ένα πλήρες όνομα της κλάσης που υλοποιεί τη διεπαφή org.eclipse.ui.IWorkbenchPreferencePage.

Ο πάγκος εργασίας προσθέτει διάφορες σελίδες για τη ρύθμιση των προτιμήσεων πλατφόρμας. Οι σελίδες που καταχωρούνται μέσω αυτής της επέκτασης θα προστεθούν μετά από αυτές σύμφωνα με τις πληροφορίες κατηγορίας.