Çalışma kümeleri, öğeleri görünümlerde görüntülemek ya da öğe takımında işlemler için öğeleri gruplar.
Dolaşma görünümleri çalışma kümelerini görüntülenen kaynak kümelerini sınırlandırmak için kullanır. Dolaşma aracında bir çalışma kümesi seçilirse, yalnızca çalışma kümesindeki kaynaklar, kaynakların alt öğeleri ve kaynakların üst öğeleri gösterilir.
Çalışma kümeleri, dolaşma görünümlerindekine benzer şekilde, görevlerin görüntülenmesini sınırlandırmak için görev görünümünde de kullanılabilir.
Çalışma Ortamı arama özelliğini kullanırken, çalışma kümeleri aranacak öğe kümelerini sınırlandırmak için kullanılabilir.
Farklı görünümler, bir çalışma kümesini belirlemek için farklı yollar sunar. Ancak, varolan çalışma kümelerini yönetmek ve yeni çalışma kümeleri yaratmak için genellikle aşağıdaki çalışma kümesi seçimi iletişim kutusunu kullanırlar.
Yeni bir çalışma kümesi yaratırken, farklı çalışma kümesi tipleri arasından seçebilirsiniz. Aşağıdaki örnekte, bir kaynak çalışma kümesi, Java çalışma kümesi ya da yardım çalışma kümesi yaratabilirsiniz.
Yeni bir kaynak çalışma kümesi yaratıyorsanız, aşağıdaki gösterilen çalışma kümesi kaynaklarını seçebilirsiniz. Aynı sihirbaz, varolan çalışma kümelerini düzenlemek için kullanılır. Farklı çalışma kümeleri farklı çalışma kümesi düzenleme sihirbazları sağlar.
Not: Yeni yaratılan kaynaklar etkin çalışma kümesine otomatik olarak eklenmez. Varolan bir çalışma kümesi öğesinin alt öğesiyseler, bir çalışma kümesine örtülü olarak eklenirler. Kaynakları yarattıktan sonra diğer kaynakları eklemek isterseniz, bu kaynakları çalışma kümesine açık şekilde eklemelisiniz.
Dolaşma Aracı görünümü
Görevler görünümü
Dosyada metin aranması
Dolaşma Aracı görünümünde kaynakların gösterilmesi ya da gizlenmesi